This 3-level villa with interesting courtyards (1 from the living room and 1 from the dining room) was kept separate from the living spaces with huge french doors. 
As part of the remodelling of this villa and its interiors, we wanted to make these courtyards to be more inclusive with the living spaces here. 
While the Living Room Courtyard becomes a calming view with a sole Temple-Tree on a Black Slate platform anchoring the view, the back-drop has a short element of laterite connecting it to the tropical world.
Laterite was chosen to bring in the flavour of Tropics to this otherwise minimalist home. This brings in the local regional connect to the clients whose roots are from Kerala.
The second courtyard, from the Dining Room is designed as a social space with provision for outdoor seater and a barbecue counter. Laterite is again the prominent element here along with a combination of Yellow concrete micro-topping wall, thus giving it still a rustic and earthy feel and at the same time elevating the energy level for the social space.
The laterite here is continued to the dining space there by connecting both the indoor and outdoor spaces with the courtyard becoming an extension of the dining space and otherwise.
The warm dark wood textures along with the Architectural lighting makes this home a simple yet sophisticated example of Tropical Minimalism.
Dining Dry Kitchen
Dining Dry Kitchen
Dining
Dining
Dry Kitchen
Dry Kitchen
Dry Kitchen
Dry Kitchen
Living
Living
Living
Living
Courtyard
Courtyard
Courtyard
Courtyard
Living Courtyard
Living Courtyard
Living Courtyard
Living Courtyard
Kitchen Courtyard
Kitchen Courtyard
Kitchen
Kitchen
Kitchen
Kitchen

You may also like

Back to Top